Мъжът, който разкри скандала около Кеймбридж Аналитика Кристофър Уайли, сега разказа,

...
Мъжът, който разкри скандала около Кеймбридж Аналитика Кристофър Уайли, сега разказа,
Коментари Харесай

Кристофър Уайли с нови разкрития около скандала `Кеймбридж Аналитика`

Мъжът, който разкри абсурда към " Кеймбридж Аналитика "  Кристофър Уайли, в този момент описа, че неговият предходник в компанията е бил погубен в хотел в Кения, а на полицията е платено да не проверява случая. 

" Кембридж Аналитика " е компания, която се занимава с разбор на данни, и е работила за акцията на Доналд Тръмп през 2016 година

Компанията е упрекната, че е събирала персонални данни на милиони консуматори във Facebook без тяхното единодушие. 28-годишният Уайли е създал инструмент за разбор на персонални данни, за който се подозира, че е изиграл основна роля във вота " за " Брекзит и избирането на Тръмп за президент на Съединени американски щати.

Пред английска парламентарна комисия Кристофър Уайли описа за компанията, на която е някогашен чиновник, като разгласи, че тя е правила противозаконна активност по целия свят, заяви " Бизнес Инсайдър ". 

По думите му неговият предходник Дан Мюрсан е бил токсичен, след неуспеха на договорка. 

Подозрението е, че е токсичен в хотелската му стая, а полицията е подкупена да не влиза в стаята за 24 часа, изясни Уайли. Той добави, че е чул това от други чиновници на компанията и няма доказателства. 

Уайли сподели още, че не знае по какво тъкмо е работил предшественикът му, само че " когато работиш за висшестоящи политици, не правиш пари от работата по изборите, правиш пари на борсата по-късно и тази договорка е пропаднала ". 

В изявлението си Кристофър Уайли сподели, че " Кеймбридж Аналитика " се е занимавала с хакнати материали, противозаконни данни и е употребила тактики за заплашване за спечелването на избори. 

По думите му компанията не се интересува дали прави нещо нелегално, стига да прави работа. 

Той изясни още, че компанията Aggregate IQ, която разгласи за подставена компания на " Кеймбридж Аналитика ", е изпращала видеа с принуждение и за заплашване на гласоподаватели в Нигерия в опит да промени хода на изборите. 

Видеата съгласно него показвали хора с отрязани крака и прерязани гърла, оставени да им изтече кръвта и изгорени живи. 

По думите му тази компания е имала основна роля за интервенция на изборите по света. 

Уайли въпреки всичко уточни, че главната цел на " Кеймбридж Аналитика " и други сходни компании е била не просто да завоюва изборите за някого, а да употребява ролята си в изборите, с цел да държи по-късно държавните управления и да употребява връзките си за промени в закона, с цел да облагодетелства други компании. 

" Така наподобява модерният колониализъм. Лесно е да направиш пари... само че първо би трябвало да имаш собствен човек на власт ", сподели той пред английските депутати. 

Според него " Aggregate IQ " е употребена за пране на пари. 

Уайли съобщи още, че акцията, водена от Доминик Къмингс - някогашен асистент на английския министър на околната среда Майкъл Гоув, е помогнала за смяна на английската конституция. 

Той опроверга и думите на " Кейбридж Аналитика ", която отхвърли да е употребила данни на консуматори от Facebook. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР